Mijn achtergrond

Al bijna 20 jaar is het mijn grote passie om mensen met behulp van o.a. hypnotherapie, NLP en mindfulness weer dichter bij zichzelf te laten komen.
Deze ervaring combineer ik nu met principes uit de yogaleer, in de vorm van HypnoYoga.

Bali 2014

Hoe is het zo gekomen?
In 2011 had ik wat proeflessen genomen bij een yogaschool bij mij in de buurt. Het voelde als thuiskomen en ik was meteen hooked. Wat mij aansprak was de combinatie van het fysieke en het meditatieve aspect, het feit dat je tijdens een “work-out” tegelijkertijd contact maakt met je kern.
Ik had nog maar 5 lessen gehad toen ik eind 2011 een lichte beroerte kreeg en mijzelf geconfronteerd zag met allerlei beperkingen. Ondanks de uitdagingen die NAH (niet aangeboren hersenletsel) met zich meebrengt, is stoppen met yoga geen seconde bij me opgekomen. De yogalessen hebben mij geholpen en helpen mij nog steeds om mijn fysieke en geestelijke balans weer op te bouwen en nog beter te luisteren naar mijn lichaam.
Tijdens de yogalessen die ik volgde ben ik zelf gaan experimenteren met het toepassen van hypnotherapie en ik merkte dat technieken uit de hypnotherapie heel goed samengaan met de naar binnen gerichte aandacht die ontstaat tijdens het beoefenen van yoga, en dat het een geweldig krachtige combi is om je lichaam en geest te ontspannen en soepel te maken.
Als je de innerlijke concentratie van yoga combineert met ontspanningssuggesties kan dat ervoor zorgen dat je in een lichte trance komt. Door deze lichte trance kun je vervolgens je ontspanning nog verder verdiepen en meer openstaan voor suggesties voor positieve verandering.

En nu?
In 2014 ben ik de Yoga Teacher Training gaan volgen om mijn eigen practice te verdiepen en om HypnoYoga-les te kunnen gaan geven. Via die lessen hoop ik het enthousiasme, het plezier en het ontspannen gevoel die ik zelf ervaar tijdens het beoefenen van yoga met zo veel mogelijk mensen te kunnen delen.