Yogastijlen

Hypnoyoga

HypnoYoga is een rustige en zachte vorm van yoga waarbij de nadruk ligt op verdieping van de ontspanning en het  soepel  maken van lichaam en geest.

HypnoYoga is uitermate geschikt voor psychosomatische klachten, slaapproblemen,  burn out en het opbouwen en/of  vergroten van het  zelfvertrouwen.

De les begint met een aantal rustig uitgevoerde zonnegroeten. Gevolgd door zittende en liggende houdingen die gedurende langere tijd aangehouden worden om de ontspanning te verdiepen.  De les wordt afgesloten met  savasana en een ontspannende visualisatie. Je gaat dus niet “onder hypnose”, maar het Hypno gedeelte is de verdieping  van de ontspanning.

Omdat iedereen tijdens de les oefent in zijn eigen tempo en vanuit zijn eigen mogelijkheden is deze les geschikt voor alle niveau’s .

Restorative HypnoYoga

Is te vergelijken met de HypnoYoga les maar de nadruk ligt op zittende en liggende houdingen

Restorative HypnoYoga is zeer geschikt voor mensen met burn out klachten, slaapproblemen, blessures, herstellend van ziekte of lang niet gesport hebben.. En uiteraard voor iedereen die zin heeft in een zachte relaxte les. Je gaat niet “onder hypnose”, maar het Hypno gedeelte is  een naar binnen gerichte aandacht en daardoor verdieping van de ontspanning .
Hatha flow

De lessen zijn dynamisch maar kenmerken zich door een rustige flow waarbij sommige houdingen wat langer aangehouden worden.

Ook hierbij gaat het om ontspanning en het soepel maken van lichaam en geest en plezier !

Yoga versterkt je spieren en werkt stress reducerend.

Er zijn verschillende  Hatha flow lessen mogelijk:

All level (level 1) een flow les toegankelijk voor iedereen, er is tijdens deze les meer uitleg over de diverse houdingen.

level 2 in principe ook toegankelijk voor iedereen maar de les iets uitdagender qua tempo en houdingen.

Yin/yang lessen

Op maandag wisselen de lessen restorative (Yin) en de dynamische HypnoYoga lessen(yang) elkaar af, zie hiervoor het schema op de pagina locaties en tijden.  Beide lessen zijn geschikt voor zowel ervaren yogi’s als beginners

50 something yoga

de 50 something les is voor iedereen van 50 jaar en ouder die graag yoga wil doen maar fysiek wat uitdagingen ondervindt.  De les wordt rustig opgebouwd en duurt een uur in plaats van 75 minuten. De les wordt aangepast aan het niveau en de wensen van de groep.